Smittevern

gjeldende retningslinjer for smittevern i BSMK

Grunnleggende smittevernanbefalinger er fortsatt viktige, og vil begrense spredning av smittsomme sykdommer, inkludert covid-19. Vi har ingen særskilte retningslinjer utover de nasjonale anbefalingene som gjelder fra 12. februar:

Generelle råd til befolkningen

  • Praktiser god hånd- og hostehygiene

Unngå å hoste eller nyse direkte på andre. Bruk papirlommetørkle eller albukroken når du hoster eller nyser. Kast lommetørkleet, og vask hendene med såpe og vann eller bruk alkoholbasert hånddesinfeksjonsmiddel.

  • Følg koronavaksinasjonsprogrammet

  • Test deg ved symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt. Det er ikke lenger nødvendig å teste deg dersom du ikke har symptomer selv om du har nærkontakter som er smittet.

  • Hold deg hjemme ved nyoppståtte luftveissymptomer dersom du føler deg syk. Du bør bli hjemme til formen er god, og du har vært feberfri i 24 timer. Milde restsymptomer som rennende nese, snørr, heshet og noe hoste er greit.

  • Ved positiv covid-test, hold deg hjemme i fire dager fra symptomstart eller fra dagen for positiv test for dem uten symptomer. Barn i barnehagealder og skoleelever er unntatt testing, men anbefales å holde seg hjemme dersom de er syke. De kan gå på skole og barnehage når de har vært feberfrie i 24 timer.

  • Ta kontakt med legen din dersom du er bekymret for egen helse eller for barnet ditt.


Henvisninger

Nasjonale råd og anbefalinger, regjeringen.no

Råd for koronahverdagen, helsenorge.no

Smittevernråd for befolkningen, fhi.no


Sist oppdatert: 16.02.22


Dersom dere har spørsmål, ta kontakt med Smittevernkomiteen på smittevern@bsmk.no, og/eller gjerne også post@bsmk.no .

Er du syk - bli HJEMME